(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Králík na česneku
Potřebné ingredience
králík
cibule
česnek
máslo
voda
hl. mouka
špek
sůl
Postup přípravy
Králíka očistíme. Naložíme. Potřeme rozmačkaným česnekem, nešetříme.....klidně celou hlavičku. Osolíme. Potřeme hojně máslem. Nakrájíme špek a poklademe na králíka. Zasypeme cibulkou na plátky nakrájenou (dávala jsem jarní). Přidáme trochu vody a králíka přiklopíme a dáme do chladna a před pečením tak dvakrát obrátíme.
Druhý den pečeme. Podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci dáme pekáč na sporák, králíka vyndáme, lehce zaprášíme hl. moukou a uděláme šťávičku k masu. Králíka naporcujeme a přelijeme šťávou, můžeme přecedit a nemusíme.
Podáváme s br. knedlíkem a špenátem.
Druhý den pečeme. Podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci dáme pekáč na sporák, králíka vyndáme, lehce zaprášíme hl. moukou a uděláme šťávičku k masu. Králíka naporcujeme a přelijeme šťávou, můžeme přecedit a nemusíme.
Podáváme s br. knedlíkem a špenátem.
naložený králík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzkanovajda
(upraveno)
8. 5. 2012, 12:55
Moc děkuji za recept, králík byl vynikající dělám ho vždycky v marinádě a trošku jsem se bála, jestli se mi tento povede a byl moc dobrý, takže dííííkkyyy
Vanusak
(upraveno)
25. 11. 2010, 21:14
Já s pečením králíka mám jenom špatné zkušenosti... Nikdy není měkký tak, aby se hezky rozpadal a nebyl skoro jak podrážka... Proto ho nerada peču a přitom bych si pečeného dala tak ráda! Mám ho i dost podlitého, se špekem nebo bůčkem, polévám poctivě, peču zakrytého pozvolna a stejně... Co dělám špatně?
bubík4
(upraveno)
25. 11. 2010, 21:58
@Vanusak
Tak to opravdu netuším....zkuste ho naložit......prošpikovat....těžko říct
Vanusak
(upraveno)
26. 11. 2010, 11:01
@bubík4
Zkusím někdy tuhle vaši variantu a uvidíme...
Alla
(upraveno)
5. 2. 2011, 7:15
@Vanusak
Doporučuji před pečením ho zavřít tak na 20 minut do papiňáku,pak teprve dát do trouby.Jinak postup přípravy stejný Dělával to tatínek
Vanusak
(upraveno)
5. 2. 2011, 15:46
@Alla
V papiňáku ho dělám se svíčkovou a to je výborný, až se rozpadá. Chtěla jsem ho taky někdy upéct doměkka od začátku až do konce...
jarfuska
(upraveno)
30. 10. 2010, 12:22
Výborný recept dneska jsem ho vyzkoušela a všichni si moc pochutnali
bubík4
(upraveno)
30. 10. 2010, 21:07
@jarfuska
Jarčo, tak to jsem opravdu moc ráda!!! Děkuju za vyzkoušení. I za milý komentář, udělalo mi to radost. Mějte se krásně
Jitulanda
(upraveno)
27. 2. 2010, 19:23
vypadá super ..králíka mám v mrazáčku , tak zkusím o výkendu až bude manžel doma ..
bubík4
(upraveno)
30. 10. 2010, 21:08
@Jitulanda
Doufám, že vám chutnalo!!
pavlíkmacík
(upraveno)
19. 1. 2010, 10:13
tak to je taky dobrota ....píšu znovu, dělala jsem ho teď v sobotu.
bubík4
(upraveno)
19. 1. 2010, 11:21
@pavlíkmacík
tak to jsem moc ráda, že jste si pochutnala
pavlíkmacík
(upraveno)
5. 12. 2009, 22:14
mňam..hned bych si dala kousek
bubík4
(upraveno)
5. 12. 2009, 22:17
@pavlíkmacík
to já taky.......